Danstraining info

Danstraining informatie

Op woensdagavond vanaf 19:00 tot 22:00 uur geven wij ” Eddy en Sabine Debeir – Impens ” danstrainingen ballroom & Latin dansen aan dansclub DOW in het PVO gebouw.

Voorgeschiedenis

In 1985 zijn wij gestart met dansles te volgen. Na zes maanden les hebben wij meegedaan aan onze eerste danswedstrijd op 15 maart 1986.

In 1994 waren wij vicekampioen van Belgie in de hoofdklasse junioren bij de dansliga. Ook in 1995 waren wij kampioen van Belgie in diezelfde hoofdklasse.

Na exact 100 wedstrijden gedanst te hebben bij de B.D.S.F. in beide disciplines ( ballroom & latin ) met als hoogtepunt een 4e plaats op het nationaal kampioenschap standaard junioren.

In 1996 zijn wij overgestapt naar de professionals ( buldo ) ballroom.

Op aanraden van onze toenmalige trainers & coaches hebben wij de opleiding voor dansleraar gedaan. Deze opleiding hebben wij beiden behaald in april 1998.

Bij de profdansers zijn wij 2X vicekampioen geweest. Dit in het jaar 2000 en 2001. Internationaal hebben wij het beste gescoord in het jaar 2000 met een topprestatie van 47e op de wereldrankingslijst.

In januari 1999 kwam er een nieuwe uitdaging, namelijk danstrainingen geven bij dansclub DOW. We hopen er nog een aantal jaren te mogen vertoeven met ons vertrouwde ontspannende aanpak.

Invulling danstrainingen

Ballroom dansen:   Engelse wals, Tango, Quickstep, Slowfox en Weense wals.
Latin dansen:          Chachacha, Rumba, Samba, Paso doble en Jive.
Extra dansen:          Mambo, Argentijnse tango en Disco swing.

Met vriendelijke groeten en hopelijk zien wij elkaar op woensdagavond.

Eddy & Sabine